Avantaje si beneficii:


Monitorizarea retelei in scopul identificarii deficientelor hardware sau software.

Monitorizarea activa a serverelor de Exchange, ISA, SQL si de Internet

Monitorizarea spatiului pe disc, a serviciilor, proceselor pe servere si statii de lucru.

Usor de invatat/folosit si de distribuit.

Pret accesibil: 5 servere la 375 sau nelimitat 699


 

Linkuri utile:
   > Brosura PDF
   > Versiune Trial


 

NOTA! Pentru a transfera documentele PDF, faceti click dreapta pe link si apoi "Save Target As.." si apoi alegeti locatia unde doriti sa fie salvat fisierul. Pentru a le citi, eveti nevoie de programul Acrobat Reader (gratuit). Faceti click pe imaginea de mai jos pentru a il transfera si instala.

 

 

 

  

GFI Network Server Monitor este o aplicatie pentru monitorizarea retelei ce permite administratorilor sa scaneze automat reteaua pentru disfunctionalitati. Cu GFI Network Server Monitor pot fi identificate problemele si rezolvate situatiile neasteptate inainte ca utilizatorii sa le poata raporta.

GFI Network Server Monitor maximizeaza disponibilitatea retelei prin monitorizarea tuturor serverelor (incluzand cele de UNIX/LINUX), statiilor si a dispozitivelor (rutere,  etc). Cand este detectata o eroare, modulul de monitorizare GFI poate avertiza prin email, pager sau SMS, sau poate rezolva problema repornind calculatorul sau, de la caz la caz, repornind serviciul sau ruland un script.

GFI Network Server Monitor este usor de configurat si de folosit avand un pret competitiv. Pot fi stabilite oricat de multe reguli in concordanta cu nevoile dumneavoastra sau cu particularitatile retelei.

Arhitectura la nivel de corporatie
GFI Network Server Monitor reprezinta un serviciu de monitorizare a retelei (numit Network Monitor Engine) si o interfata separata de control (Network Manager). Nu este necesara instalarea nici unui agent software pe statiile care trebuie monitorizate. Motorul Network Monitor este multithread si poate rula 16 verificari in acelasi timp. Aceasta arhitectura software permite o  monitorizare atenta si precisa a retelelor mari si mici  

Monitorizare integrata a serverului de Exchange 2000/2003
GFI Network Server Monitor supravegheaza starea serverului Exchange prin monitorizarea serviciilor critice si a contorilor de performanta (serviciul SMTP, casutele de mail, etc.).

Monitorizarea serverelor de baze de date (SQL/ORACLE/ODBC)
GFI Network Server Monitor poate verifica valabilitatea aplicatiilor importante de baze de date. Poate monitoriza serverul Microsoft SQL prin ADO si Oracle prin SQL *NET. Serverele Oracle pot fi monitorizate prin verificarea timpului de raspuns sau prin logon logoff. Alte tipuri de baze de date cum ar fi Access, FoxPro, Paradox, SyBase, etc. pot fi monitorizate prin ODBC.

Monitorizarea event log-urilor
GFI Network Server Monitor poate scana event log-urile locale sau din retea pentru a gasi anumite sabloane, categorii sau surse in descrierea evenimentului. Poate verifica realizarea mai multor procese intr-un interval specific.

Functii integrate de monitorizare a calculatoarelor
-functia CPU usage asigura nefolosirea procesorului dincolo de un anumit grad
-functia Directory size asigura ca spatiul ocupat   de un director sa nu depaseasca o anumita limita
-functia Disk drive monitorizeaza starea fizica a discului
-functia Disk space asigura existenta spatiului necesar pe disc
-functia File existance monitorizeaza existenta unor anumite fisiere
-functia File size monitorizeaza marimea unor anumite fisiere

Functii integrate pentru serviciile Internet
-functia HTTP - verifica valabilitatea siturilor HTTP si HTTPS
-verificarea continutului siturilor Web scaneaza continutul dupa anumite tipare de text
-functia FTP verifica valabilitatea unui server/site FTP
-functia ICMP ping verifica valabilitatea unei anumite locatii
-functia server DNS verifica serverul DNS citind o inregistrare de tip A si verifica rezultatul
-functia server SMTP verifica un server de mail stabilind o conexiune
-functia server POP3 verifica un server POP3 stabilind o conexiune
-functia NNTP news server verifica posibilitatea stabilirii conexiunii
-functia SNMP monitorizeaza variabile specifice pe anumite statii prin intermediul mesajului SNMP GET
-functia TCP port
-functia UDP pot
-functia NTP timeserver

Avertizare prin email, pager sau SMS
Cand detecteaza o disfunctionalitate, GFI Network Server Monitor poate trimite alerte prin email, pager, SMS sau mesaj prin retea. Mesajele SMS sunt trimise fie prin furnizorul serviciului SMS, fie prin intermediul unui telefon/modem conectat la reteaua GSM.

Procedarea corecta in anumite situatii
In cazul unei situatii neasteptate, GFI Network Server Monitor poate corecta automat problema repornind serviciul, serverul sau lansand un executabil, fisier bat sau script VB.

Verificarea starii retelei de oriunde din lume
Se poate verifica starea regulilor de oriunde folosind serviciul de monitorizare la distanta al GFI Network Server Monitor. Serviciul de monitorizare la distanta include doua tipuri de vizualizare a paginilor WEB: una pentru un browser WEB obisnuit si alta optimizata pentru telefoane mobile sau orice alt dispozitiv portabil.

Monitorizeaza serverele si statiile Windows, UNIX/Linux si Novell 
GFI Network Server Monitor poate supraveghea platforme multiple in acelasi timp, incluzand UNIX/Linux si Novell. Serverele UNIX/Linux pot fi monitorizate prin verificarea rezultatului scripturilor RSH.

Monitorizeaza procesele si serviciile precum si gradul de folosire al procesorului
GFI Network Server Monitor verifica procesele si serviciile critice local sau pe statiile din retea. Poate fi monitorizat de asemenea si gradul de folosire al procesorului unei statii, asigurandu-se rularea in conditii optime a aplicatiilor.

Monitorizare particularizata a retelei folosind Vbscript si RSH
Este posibila crearea unor verificari proprii pe langa cele implicite realizand un script VB (Windows), sau a unui RSH shell script (UNIX). Cu Vbscript se poate folosi WMI si ADSI. WMI este o interfata pentru o gama larga de proprietati hardware/software/OS ale unui calculator, fiind posibila orice verificare. Folosind ADSI se poate interactiona cu Active Directory. Situl GFI Network Server Monitor contine un numar mare de scripturi model, aceasta lista fiind actualizata periodic.

Monitorizeaza utilizatori, grupuri si alte informatii despre Active Directory
Este posibila supravegherea informatiilor despre Active Directory precum si a conturilor de utilizator, a celor de pe statii, date despre membrii unui grup si multe altele. Un subset al NTDS si al serviciului Novell NDS Directory pot fi interogate.

Crearea de rapoarte
GFI Network Server Monitor permite crearea de rapoarte care detaliaza valabilitatea resurselor retelei. Este posibila crearea acestora in format HTML sau generarea de rapoarte XML/CSV, care pot fi exportate catre aplicatii favorite.

Pret competitiv
Spre deosebire de alte produse de acest gen, GFI Network Server Monitor reprezinta o achizitie convenabila ca pret, deoarece costa doar 699 pentru monitorizare nelimitata a tututror statiilor de lucru si a serverelor dintr-o retea. O licenta de monitorizare pentru 5 servere costa doar 375.

Alte facilitati
- Configurarea unor perioade de mentenanta pentru a evita trimiterea de alerte in timpul intretinerii programate
- Optiuni avansate de creare a fisierelor log
- Configurarea dependentelor pentru a evita alertele multiple in cazul conditiilor de eroare interdependente
- Mod Read-Only pentru utilizatorii carora nu le este permisa efectuarea de schimbari asupra configuratiei
- Monitorizarea starii imprimantei de retea

Clientii GFI sunt firme mari...
Multe firme cunoscute au ales sa foloseasca GFI Network Server Monitor. Iata doar cateva dintre acestea: Manx Telecom Limited, ABC Fine Wine & Spirits, Satel 2000, CBORD Group, Inc., si multe altele.

Reviews

GFI Network Server Monitor named Editor's Pick
MonitorTools.com has awarded GFI Network Server Monitor five stars and named it Editor's Pick. The title was given as a result of the product's effective features and top performance. MonitorTools.com features a complete listing of network-related monitor tools.
- MonitorTools.com, January 2004

Small, smart and very very handy.

- Windows & .NET Magazine, June 2003

 System requirements

  Windows 2000 (SP1 or higher), 2003 or XP Pro.

  Windows Scripting Host 5.5 or higher (Included in Internet Explorer 6 and in Service pack 2 of Internet Explorer 5.5).

 

 

 

  

CS-Software SRL @ 2004 - Toate drepturile rezervate